13.09.2021

Jak připravit Váš domov na podzim

Je to zase ten čas roku. Děti jdou zpátky do školy, dny se krátí a listy začínají měnit barvu. I když podzim je období, kdy se chodí na procházky v přírodě, také znamená období, kdy člověk tráví spoustu času uvnitř. Pokud jste už nezačali, tak nyní je ideální čas připravit Vaše obydlí pro nastávající chladnější měsíce. I s málo změnami můžete proměnit svůj domov v útulné místo, kde se můžete pohodlně usadit na pohovku a užít si horký šálek čaje.

Zde jsou nějaké nápady jak připravit Váš domov na podzim.

Začněte velkým úklidem

Nové roční období znamená nový start. Všichni jsme slyšeli o jarním úklidu ale dělali jste někdy podzimní úklid? Ano, uklízení není nejzábavnější způsob jak strávit víkend, ale musí se udělat. Zdravotní experti doporučují velký úklid domácnosti dvakrát do roka, na jaře a na podzim. Během léta trávíme spoustu času venku a užíváme si počasí a venkovní aktivity. A jelikož podzim je už za rohem, je čas si vyhrnout rukávy, udělat si hluboký úklid a užít si čistší a šťastnější prostředí.

Zorganizujte se

Pokud zrovna neplánujete dovolenou, je možná čas si uvědomit, že už nepotřebuje své letní oblečení. Projděte si Vaším oblečením. Pokud vlastníte něco, co nikdy nenostíte, tak je možná čas se jich zbavit a získat tím spoustu místa. Místo vyhazování je zkuste darovat na charitu.

Možná je taky na čase si vyčístit poličky v kuchyni. Kuchyň, která není organizovaná způsobuje problémy, i když se v ní nevaří. Navíc, pokud nedokážete najít to, co hledáte, tak utratíte zbytečné peníze za duplikáty. Tak stravte pár hodin vyhazováním jídla které už vypršelo a zbavte se věcí, které už nepoužíváte.

Vytáhněte ozdoby

Ne, nemusíte čekat na vánoce aby jste mohli vytáhnout ozdoby! Pozváním podzimu do Vašeho domu neznamená, že musíte předělat vše. Stačí přidat pár malých věcí a pozměnit detaily. Toto období  je o teple a teplých barvách. Záleží na podobě Vašeho domovu ale můžete změnit barvy do červena, oranžova a žluta. A samozřejmě nezapomeňte vytáhnout měkké deky a polštáře.

Chcete dosáhnout abolutní podzimní nálady? Pořiďte si vonné svíčky. Je to nejjednodušší způsob jak vytvořit pocit tepla a útulnosti ve Vašem domově.

Udělejte renovace

Pamatujete si na renovace které odkládáte už dlouho? Podzim je období, kdy je všechny udělat. Nyní je nejlepší čas si vytvořit ideální kuchyň či renovovat Vaší ložnici, speciálně pokud pracujete s omezeným rozpočtem. Jelikož poptávka po domácích pracích je nižší během podzimu, tak je větší šance že budou mít firmy volné termíny. A to pro Vás znamená menší cenu a menší čekání. Nyní, když  je většina lidí zpátky v práci a děti jsou ve škole, tak mohou být všechny renovace udělané během dne bez toho, aby jste někoho vyrušovali.

Upravte si osvětlení

Nádherné osvětlení může proměnit místnost. Jelikože se dny krátí a večery jsou tmavější, měli by jsme najít jiné zdroje světla do našich domovů. Přemýšlejte o stolních a stojacích lampách splečně s Vaším standartním stropovým světlem.

Pokud máte zahradu, nezapomeňte na venkovní osvětlení. I něco jednoduchého jako je LED lampa nebo svítící řetězy mohou oživit Vaší zahradu.

Podzim může být úžasný čas pokud je na to Vaše domácnost připravena. Použijte tyto jednoduché nápady pro vylepšení svého domovu aby jste se cítili útulně a teple až přijdou studenější dny.