31.12.2019

Domácí spotřebiče, které vám usnadní život

Práce, děti, domácnost, to vše vyžaduje obrovské nasazení a často nám pak nezbývá volný čas jen pro sebe. Naštěstí technologie jdou stále kupředu a na pomoc si tak můžeme přivolat domácí spotřebiče, které nám starost o domácnost ulehčí.

Perte chytře

Vytřídit prádlo, vyprat, pověsit a nakonec vyžehlit. Péče o prádlo nám zabere spoustu času a dvojnásob to platí v případě, že máte větší rodinu. Naštěstí technologie jdou kupředu mílovými kroky a kupříkladu tzv. chytré pračky už nejsou ničím neobvyklým. Nejen, že zvládnou zkrátit dobu praní, šetřit vodu i prací prostředky, ale umožní vám ovládat je prostřednictvím mobilní aplikace. Na cestě z práce tak snadno pračku zapnete na dálku a doma na vás bude čekat čerstvě vyprané prádlo.

Lednice, které to pálí

Představte si lednici, která vám zkontroluje zásoby jídla, datum trvanlivosti potravin, pošle vám seznam s nákupem , a ještě vám poradí, co uvařit k večeři. Že vám to zní jako sci-fi? Stačí si pořídit inteligentní ledničku. To ale není všechno, co umí. Do lednice se můžete podívat skrze mobilní aplikaci prakticky odkudkoli, rozloučit se s protivným odmrazováním i nepříjemnými zápachy. 

Dejte sbohem vysávání

Robotické vysavače se za vás postarají o čistou podlahu, i když zrovna nejste doma, lze je totiž nastavit na určitou hodinu. Kromě toho, že tito šikovní pomocníci zvládnou sami vyluxovat i vytřít, mají i další vychytávky, jako je například antibakteriální funkce, tu ocení hlavně majitelé čtyřnohých mazlíčků a alergici. Při jeho výběru vždy berte v potaz dispozice svého domova, množství prahů, kabelů a také objem a typ nečistot.

Chytrý termostat

S chytrým termostatem nastavíte teplotu ve svém domově odkudkoliv a kdykoliv. V zimě už se tak nemusíte vracet do vychladlého domova, v létě zase do přehřáté výhně. Vytápění a klimatizaci tento termostat zvládne nastavit automaticky podle vašich preferencí a návyků. Kromě toho šetří i energii – jakmile jdete do práce nebo odjedete mimo domov, automaticky přejde do úsporného režimu.

Horský vzduch i v ložnici

Prachové částice, smog, chemické výpary, viry, bakterie nebo spóry plísní, to vše dýcháme v uzavřených místnostech. Čistička vzduchu se vám tak opravdu vyplatí. Obzvlášť to platí, pokud trpíte na alergie na prach a pyl, astma, nebo žijete v místě, kde je vzduch nadmíru znečištěný. Základní funkcí spotřebiče je filtrování polétavého prachu z ovzduší, vysoce účinné jsou čističky s tzv. HEPA filtry a AC filtry. Důležité je vybrat pro tento spotřebič to správné místo, čistička vzduchu totiž nikdy nezvládne přefiltrovat všechny místnosti. Je účinná pouze v jedné uzavřené místnosti, ideální je proto umístit ji do ložnice a co nejdál od oken a dveří.

Příliš napjatý rozpočet?

Nejvýhodnější půjčka je taková, kterou využijete na pořízení věcí, jejichž životnost je delší než doba splácení. Pořízení chytrých spotřebičů může být pro rodinný rozpočet zátěž, zejména pokud nemáte dostatečnou finanční rezervu. Rychlá půjčka se hodí i v případech, kdy máte jedinečnou příležitost pořídit věci do domácnosti za výhodnější cenu.

U Creditstar si sjednáte půjčku snadno i online bez toho, aniž byste museli podstoupit zdlouhavý proces a dokládat své příjmy. Zažádat o půjčku zvládnete v několika rychlých krocích a peníze tak můžete mít na svém účtu prakticky ihned.