05.02.2020

Půjčka ve výši 10 000 Kč – jak ji získat?

Rozbilo se vám auto nebo máte nečekané výdaje v řádech několika tisíců korun, které vám rozhodily měsíční rozpočet? Pokud potřebujete mít peníze k dispozici téměř ihned, může pro vás být spásou rychlá online půjčka.

Pokud vám půjčku nemůže poskytnout rodina nebo přátelé, je vhodnou alternativou nebankovní půjčka. U nás v Creditstar je půjčka ve výši 10 000 Kč pro távající klienty záležitostí několika málo minut. Tyto bezúčelové půjčky se hodí nejen na případy nouze, ale i tehdy, když potřebujete nakoupit například vybavení na hory ještě před výplatou.

Peníze máte na účtu téměř ihned

V rámci první půjčky jste se již zaregistrovali a prošli ověřením identity. Při opakované půjčce je tak vše podstatně rychlejší. U dalších úvěrů sice přichází povinnost platit úroky, ale dobu splácení si stále volíte vy sami. Po každé včasně zaplacené půjčce se vám zároveň zvyšuje limit, a to až do výše 19 000 korun. Stávajícím klientům se také vyplatí sledovat pravidelné akce, které zahrnují různé slevy na úrocích i dobu prodloužení splatnosti půjčky. A jak v případě opakované půjčky postupovat?

  1. Přihlaste se do svého účtu.
  2. Zažádejte o půjčku.
  3. Potvrďte žádost a peníze budete mít hned na účtu.

Jak a kdy splácet?

Splatit půjčku do 10 000 Kč není nic složitého. Poctiví poskytovatelé půjček vám dají dostatečně dlouhou dobu na splacení. U Creditstar si výši splátek i jejich frekvenci nastavíte sami, přičemž splátky si můžete rozložit na 5 dnů až 3 měsíce. Předčasné splacení půjčky je u nás navíc vždy bez poplatků.

Na co si dát pozor

Přestože je získání půjčky 10 000 Kč snadné, vždy je na místě jistá obezřetnost. Na co se v samotné smlouvě zaměřit?

  • Transparentní podmínky

Půjčku si sjednávejte pouze u prověřených poskytovatelů. Nenechte se zlákat na první pohled výhodnou nabídku s podmínkami, kterým úplně nerozumíte. Dobré je také přečíst si recenze ostatních klientů a ověřit, že společnost splňuje všechny zákonné podmínky, jako je licence ČNB a výše RPSN.

  • Poplatky předem a za předčasné splacení

Poplatek za sjednání půjčky nebo administrativu s ní spojenu bývá běžnou položkou v ceníku bankovních i nebankovních institucí. Měli byste však o něm vědět předem. Poplatek zpravidla bývá rozpočítán do jednotlivých splátek. Pokud ho po vás firma chce zaplatit ještě před získáním samotné půjčky, buďte na pozoru. Poctiví poskytovatelé půjček to většinou nevyžadují. 

  • Penále

Ve smlouvě se zaměřte především na část týkající se sankcí a penále. Zjistěte, jak vysoké je penále v případě prodlení nebo kolik se platí za prodloužení půjčky.

  • Úroková míra

Vyznat se v úrocích není nic jednoduchého. Pokud však vidíte, že vám nebankovní instituce nabízí výrazně nižší úroky než konkurence, zpozorněte. Řada podvodných poskytovatelů se snaží klienty nalákat právě na extrémně nízkou úrokovou sazbu, která se po pár splátkách začne zvyšovat. Úroky by měly být vždy po celou dobu splácení stejné. Ačkoli získat půjčku do 10 000 Kč je snadné, její splácení se může stát nečekanou zátěží pro váš rozpočet. Vždy si proto důkladně rozmyslete, jakou výši splátek si nastavíte. Nedoporučujeme ani sjednání půjčky na úhradu jiných dluhů nebo nákup věcí, bez kterých se obejdete.