23.08.2019

Půjčka před výplatou: Nutnost nebo rozmar?

Máte těsně před výplatou a najednou se dostanete do problému, na který nemáte peníze? Možná se vám porouchala pračka, lednička, nebo si jen chcete něco koupit. Řešením by mohla půjčka před výplatou, nebo i tzv. mikropůjčky do 5 000 Kč.

Rychlá půjčka před výplatou představuje lákavé a rychlé řešení nenadálého problému. V Česku je tento typ půjček i velmi populární. A to i přesto, že podle statistik máme většinou našetřeno alespoň na 3 měsíce dopředu, a tedy bychom z případných nečekaných výdajů nemuseli být tak vedle.

Proč využíváme rychlé půjčky?

Zejména je to proto, že k našetřeným penězům nemáme vždy okamžitý přístup a musíme dlouhou dobu čekat, než nám přijdou na účet. U rychlé půjčky před výplatou se jedná o několik málo minut, než vám peníze dorazí, a i proto jsou tak oblíbené. Navíc častokrát vrátíte stejnou částku, jakou jste si půjčili. Všechno probíhá online a anonymně.

Kdo nejčastěji půjčky využívá?

Statistiky ukazují zejména na mladé lidi, vysokoškoláky. Proč? Jednoduše si nechtějí odepřít radosti života a bavit se. A jelikož většinou nemají stálé zaměstnání, ale ve většině případech chodí jen na brigádu, tak je pro ně půjčka před výplatou jednoduchým řešením, jak financovat například školní potřeby.

Na straně druhé jsou to pak lidé, kteří se dostali do nepříznivé situace, kterou potřebují co nejdříve vyřešit. Jedná se o případy, kdy se vám například porouchá pračka, či jiný domácí spotřebič a potřebujete rychlou opravu, ale nemáte právě dostatek financí.

Proč právě půjčka před výplatou?

Je rychlá, anonymní a peníze budete mít většinou do několika minut až do jednoho dne. Pro rychlé výdaje se jedná o nejvýhodnější způsob financování. Vše navíc vyřešíte online a nemusíte tak nikam jezdit a čekat, až se na vás dostane řada.

Jak to funguje?

Půjčka před výplatou může mít několik podob. Nejvýhodnější pro rychlé získání peněz je zvolit nižší částku, tak nebudou ani pravidla tolik komplikovaná. Při vyšších částkách v řádech desítek až stovek tisíc je pak opravdu lepší se obrátit na svého finančního poradce a prodat s ním své možnosti.

Možná se vám stalo, že jste se najednou dostali do finanční tísně a potřebujete rychlé řešení. Neuděláte chybu, když se rozhodnete pro rychlou půjčku. Vyřídit si ji je jednoduché:

  1. Zvolte částku a období
  2. Zaregistrujte se
  3. Ověřte svou totožnost
  4. Potvrďte žádost

První půjčka bez poplatků

Při půjčce nižší částky než 3 000-5 000 korun často nemusíte platit žádné úroky. Jak je to možné? Mnoho z těchto společností poskytují první půjčku zdarma, a tedy jsou bez dalších poplatků.

Obezřetnost se vyplatí

I když jsou rychlé půjčky lákavé, nikdy nepodceňte prověrku společnosti. Místo, abyste klikli na první, co vám přijde pod ruku, nejdřív si udělejte průzkum. Většina společností má i hodně recenzí od lidí, kteří je využili, podívejte se i na ně. Bohužel, kde jedni chtějí udělat dobrý skutek, další se mohou na problémech druhých přiživit.

Měli byste si také uvědomit, že půjčky před výplatou nejsou pro každého. Pokud nemáte peníze teď a víte, že je nebudete mít ani za určitou dobu, raději se do půjčky nepouštějte. Rovněž vám půjčky nevyřeší problémy, pokud jste nezaměstnaní nebo zadlužení.

Proč se rychlá půjčka vyplatí?

Největší výhody půjčky před výplatou spočívají zejména v tom, že peníze budete mít rychle na svém účtu, je to anonymní a máte téměř jisté schválení půjčky. Kvůli menší částce se tak nemusíte vázat u banky. Většinou nikde nedokladujete ani žádné příjmy. A každého potěší i to, že rychlé půjčky vyřešíte online bez toho, abyste museli čekat na pobočce a ani tak neměli jistotu, že vám půjčku schválí.

Půjčky před výplatou, nebo i tzv. mikropůjčky se vyplatí spíše na nižší částky. Pokud si půjčujete poprvé, můžete mít první půjčku bez úroků a dalších poplatků. Než se ale rozhodnete pro jakoukoli půjčku, udělejte si průzkum. Podívejte se i na kalkulačky, které má většina poskytovatelů na stránkách, a podívejte se na čísla. Neopomínejte ani recenze lidí, kteří už služby daného poskytovatele půjček vyzkoušeli před vámi.