27.11.2019

Jak si zažádat o půjčku do 5 000 Kč? Zvládne to každý

Výplata ještě nepřišla a vy potřebujete zaplatit nenadálé výdaje? Zažádejte o krátkodobou půjčku u nebankovní společnosti. Vyberte si pro sebe ty nejvýhodnější podmínky.

1. Vyberte si půjčku a zažádejte o částku do 5 000 Kč

Sjednání nebankovní půjčky je nejen rychlé, ale i spolehlivé. Jak zjistíte její důvěryhodnost? Od 1. června 2018 musí mít všichni poskytovatele licenci od České národní banky. Neobdrží ji, pokud nesplňují přísné podmínky. Jestli máte vůči nebankovním institucím stále předsudky, přečtěte si náš článek o tom, proč je nebankovní úvěr skvělá alternativa bankovních půjček.

Žádost o půjčku vyřiďte odkudkoliv

Nebankovní společnosti vsází na rychlost vyřízení, ale i připsání peněz na účet. Jak to funguje? Nemusíte nikam chodit, o půjčku zažádáte kdykoliv a odkudkoliv, třeba i z domova přes chytrý telefon či tablet. Nebankovní instituce nabízí výhodné podmínky a vysokou šanci na schválení půjčky.

Neřešte úroky, u krátkodobé půjčky do 5 000 Kč je neplatíte

Výhodou nebankovních institucí je, že vám poskytnou první krátkodobou půjčku zdarma. Půjčíte si sice menší obnos, například do 5 000 korun, ale splatíte opravdu jen částku, o kterou zažádáte. Neřešíte žádné úroky ani poplatky navíc. Proto si spočítejte dopředu, kolik přesně potřebujete půjčit, a vyřešte to rychlou půjčkou. Pro podrobnější návod si přečtěte náš článek První půjčka zdarma – jak to funguje?

Nebankovní půjčka se přizpůsobí vašim možnostem

Nejen, že nebankovní půjčku sjednáte rychle a napoprvé i bez úroku, ale zároveň ji přizpůsobíte svým možnostem. Co to znamená v praxi? Sami si přes internet nastavíte, jakou částku si chcete půjčit a určíte dobu, po kterou ji budete splácet. Nebankovní půjčka je flexibilní. 

2. U banky počítejte s čekáním

Pokud vás nebankovní půjčka nepřesvědčila a plánujete se obrátit na bankovní společnost, počítejte s několika faktory: Banky jsou sice ověřené instituce, které dbají na profesionální přístup, ale mají přísnější schvalovací podmínky, a tudíž i s delší proces schválení žádosti. Některé banky navíc ani nenabízí menší půjčky do 5 000 Kč a už vůbec ne první půjčku zdarma. Zjistěte si proto dopředu výši úrokové sazby – ta se u každé banky liší.

Na co si dát u půjčky pozor 

  • Ať už žádáte kdekoliv, hlídejte si splatnost, u krátkodobé půjčky může být výrazně zkrácená.
  • Žádost posílejte pouze ověřeným poskytovatelům, nikdy se neobracejte na společnost, která nabízí zdánlivě výhodnou půjčku bez předem stanovených podmínek.
  • Pokud budete půjčku opakovat, dejte si pozor, podmínky se u druhého úvěru mohou lišit.