23.08.2019

Půjčka ihned na účtu: Potřebuji nějaké doklady?

Jak si co nejvíce zkrátit cestu k penězům, které potřebujete mít na svém účtu nejlépe ihned? Jasně, zažádáte o rychlou nebankovní půjčku. Na rozdíl od běžných půjček zde totiž nemusíte čelit mnohdy složitému papírování a formalitám. Vše vyřídíte snadno a rychle a bez zbytečných úředních záležitostí. Otázkou však zůstává: Můžete o rychlou půjčku zažádat úplně bez dokladů?

Ke sjednání půjčky ihned vám postačí OP

Abyste si u nás mohli zažádat o tzv. půjčku ihned na účtu, musíte mít svůj uživatelský účet, který celý proces zažádání o první půjčku zjednoduší. Jeho založení vám nezabere víc než 10 minut a znamená pouze vyplnění osobních údajů, ke kterým budete potřebovat svůj občanský průkaz, nebo potvrzení o trvalém pobytu. Díky ověření vaší identity můžeme bleskurychle prověřit vaši úvěruschopnost a peníze vám zaslat co nejdříve.

Další doklady žádáme pouze ve výjimečných případech

Až na výjimečné případy pro vás tímto otázka dokladů končí. Není tedy třeba dokládat příjmy, potvrzení od zaměstnavatele nebo potvrzení o adrese vašeho bydliště. Veškeré dokumenty či doklady navíc dokládáte jen v případě, že si je od vás dodatečně vyžádáme. Poté, co žádost přezkoumáme a shledáme bezproblémovou, ji schválíme a odesíláme peníze na váš účet. Čas transakce se odvíjí od podmínek dané banky, nicméně zpravidla své peníze obdržíte zhruba do 15 minut od schválení žádosti.

Půjčujete si opakovaně? Pak se obejdete bez dokladu

Pravidelní zákazníci to u nás mají o něco jednodušší, protože při opakovaných výpůjčkách se jen stačí přihlásit ke svému účtu a zažádat si o vybranou půjčku. Technicky vzato tedy žádný doklad nepotřebujete v případě, že jste o půjčku již jednou zažádali. To celý proces samozřejmě urychlí, počítejte ovšem s tím, že i na opakované žádosti o půjčku se vztahuje stejný schvalovací proces jako u té první.

Fair play na prvním místě

Možná si kladete otázku, proč se po vás ověření identity požaduje. Vysvětlení je nasnadě – Pokud nebankovní společnost trvá na prokázání alespoň jedním dokladem totožnosti, svědčí to o její důvěryhodnosti a o férovosti. A jestli naopak je vám společnost ochotná zprostředkovat půjčku bez jakéhokoliv ověření identity, měli byste zbystřit, protože takové chování je velmi podezřelé a vzít si takovou půjčku by pro vás mohlo být velmi riskantní.