24.10.2019

Půjčka šitá na míru? Získáte ji snadno a rychle

Dostali jste se do finančních potíží a potřebujete je rychle vyřešit? Chcete si udělat radost dovolenou, ale chybí vám peníze? Nebo máte před sebou nabídku, která se neodmítá? Ať tak či onak, nejvýhodnějším řešením je v tomto případě nebankovní půjčka.

Nebankovní půjčky byly dlouho vnímány jako nepoctivé a lidé se jim proto vyhýbali. Od minulého roku, přesněji od 1. června 2018, musí mít ale všichni poskytovatelé půjček licenci od České národní banky. Díky tomu se trh pročistil a zůstaly na něm pouze důvěryhodné společnosti. I tak se ale vyplatí být obezřetný a vždy si udělat průzkum a přečíst si recenze.

Půjčka na míru

Nebankovní půjčka má často velkou výhodu v tom, že ji můžete použít na cokoliv a sami si stanovit délku splácení nebo výši splátek. Navíc, na rozdíl od té bankovní, je její vyřízení rychlé a anonymní a peníze máte na účtu do pár minut.

To ale neznamená, že jsou vhodné pro každého. Určitě byste rychlou půjčkou neměli řešit jiné dluhy a nesjednávat si ji, pokud zrovna nemáte pravidelný příjem a víte, že byste v budoucnu mohli mít problémy se splácením.

Vysoké úroky? Mýtus, kterého se nemusíte bát

To, že jdou nebankovní půjčky často ruku v ruce s vysokými úroky, které vám zruinují rozpočet, už není pravidlem. Vždy ale záleží na tom, jak vysokou částku si chcete půjčit a jak dlouho plánujete splácet. S Creditstar dokonce máte první půjčku do 7 000 korun zcela zdarma bez úrokového navýšení. Při opakovaných půjčkách a včasném splácení si můžete půjčit až 19 000 korun.

Důvěřuj, ale prověřuj

Půjčku si můžete ušít na míru. Vždy ale buďte obezřetní a nepůjčujte si, pokud to není nutné. I výhodné podmínky mohou na konci způsobit problémy. Každou společnost, od které si chcete půjčit peníze, si vždy prověřte. Dívejte se, zda má licenci ČNBa hledejte recenze od klientů, kteří služeb společnosti využili. A nikdy nepodepisujte nic, dokud si to důkladně nepřečtete. Jestli se vám něco nepozdává, nebojte se zaměstnanců společnosti doptat na vše, co vás zajímá.

Půjčte si třeba na dovolenou

Nebankovní půjčku můžete použít na cokoliv, třeba i na dovolenou. Odpočinek si zaslouží každý a pokud jste dlouho s rodinou nikde nebyli, je ta správná chvíle to napravit. Rychlá půjčka je vhodná u nižších finančních obnosů, ale půjčit si můžete i víc jak 10 000 korun. Dobu splatnosti si nastavíte od 5 dnů až do 3 měsíců, na splácení tak budete mít dostatek času.

Finance na studium

Jednou ze skupin, která nebankovní půjčky využívá nejčastěji, jsou studenti a mladí lidé. Chtějí si užívat život, cestovat, zaplatit si studium, ale sami na to často nemají a na půjčku od banky nedosáhnou, protože nemají stálé zaměstnání. Mikropůjčky a rychlé půjčky do 10 000 korun jsou proto ideálním řešením jejich situace. Snadno si tak zaplatí studium, studijní materiály nebo si splní sen o stáži v zahraničí. U studentů však platí dvojnásob, že je důležité se zamyslet, jestli budou schopni půjčku včas splatit.

Na opravu domácnosti

Pokazila se vám pračka, vytopili vás sousedé nebo se už nemůžete dívat na tu starou kuchyň? I v těchto případech využijete nejlepší půjčku od nebankovní společnosti. Nepůjčujte si ale víc, než potřebujete. Bez auta se dnes tak snadno neobejdete a oprava bývá drahá. Rychlou půjčku vyřešíte za pár minut a stejně tak rychle máte peníze na účtu.