04.03.2020

Hledáte půjčku bez ručitele? Zkuste online nabídky

Každý občas potřebuje nějaké peníze navíc. Porouchanou pračku, nové vybavení na sport nebo jiné situace pak můžete řešit půjčkou bez ručitele. Online sjednání je rychlé a jednoduché. Jak úvěr funguje a jaké jsou jeho výhody?

S ručitelem, nebo bez něj?

Půjčka bez ručitele se většinou nabízí na nižší částky. Pokud potřebujete větší sumu peněz, třeba na nové auto nebo rekonstrukci, nejspíš se bez ručitele neobejdete. Ručitel se zavazuje, že vaši půjčku splatí v případě, že vy toho nebudete schopni. Proto musí mít dostatečnou bonitu a vyřešené své dřívější závazky. Ideálně by měl být tak starý, aby po splacení vašeho úvěru byl ještě stále v produktivním věku. Ručitele budete zpravidla potřebovat u částek nad 200 000 Kč. Jen málokterá banka vám takový obnos půjčí bez něj. A ještě upozornění: ručit vám nemůže manžel či manželka. Ze zákona jste totiž při žádosti o úvěr posuzováni jako jeden subjekt.

Půjčka s ručitelem má ale také své nevýhody. Pokud si jej špatně zvolíte, mohou vás v případě sporu čekat náklady na právníka. Ručitel má také horší bonitu, kdyby sám úvěr potřeboval, a samozřejmě mu hrozí riziko, pokud dlužník nebude svůj závazek splácet.

Jestliže ale potřebujete nižší částku, abyste si mohli dovolit něco navíc nebo překlenuli špatné období, můžete využít půjčky bez ručitele. Ta je vůbec nejrozšířenějším typem půjčky v bankovním i nebankovním sektoru. Půjčte si bez ručitele nebo hmotné zástavy – klidně i online.

Jak vybrat půjčku bez ručitele?

Menší úvěr bez ručitele je dostupný pro každého. Většinou se obejde bez zbytečného papírování a peníze můžete mít na účtu opravdu rychle. Jak si ale mezi nabídkou bank a dalších společností vybrat ten nejlepší úvěr? S našimi radami se vyhnete případným nepříjemnostem.

1. Dejte na recenze ostatních a prověřte si společnost, u které si chcete půjčit. Prohlédněte si její web, najděte infolinku, zajímejte se, zda jsou snadno dohledatelné informace o RPSN (roční procentuální sazbě nákladů), poplatcích a třeba i o předčasném splacení. Všechny tyto indicie vám prozradí, zda je poskytovatel půjček solidní.

2. Vyzkoušejte online kalkulačky. Mnoho finančních ústavů má na webu online kalkulačky půjček. V nich si můžete nasimulovat výši splátky, celkového úvěru i dobu splácení. Předem si tak vyzkoušíte, která půjčka vám bude sedět nejvíc. Nechcete ztrácet čas? Na internetu najdete i srovnávače online půjček, kde u sebe přehledně uvidíte různé produkty od různých institucí.

3. Půjčku si dobře rozmyslete. Po výběru si nechte čas na rozmyšlenou a půjčku nesjednávejte ihned. Impulsivní jednání by vám mohlo spíše ublížit – můžete přehlédnout vysoké úroky, zbytečné poplatky nebo jiný skrytý problém. Před sjednáním půjčky si musíte být jistí, že všemu rozumíte – jestli vám něco není jasné, nestyďte se zavolat na infolinku a požádat o doplnění.

4. Smlouvu si přečtěte detailně. Při možném sporu se tak vyhnete nepříjemným překvapením. Nikdy nepodepisujte nic, co jste si nepřečetli.

5. Pokud se někdy dostanete do problémů se splácením, hlaste to poskytovateli půjčky co nejdříve. Čím dříve své problémy ohlásíte, tím snadněji vše vyřešíte. Dělat mrtvého brouka vám situaci hodně zkomplikuje.

Online sjednání a rychlé vyřízení půjčky bez ručitele

Bankovní i nebankovní půjčky bez ručitele lze snadno získat i online. Při jejich výběru věnujte pozornost dobrému jménu společnosti, přečtěte si detailně všechny dokumenty a nechte si čas na rozmyšlenou. Najděte svou ideální půjčku online, ať můžete mít vše, co vám schází.