01.04.2021

5 bezpečných a slavnostních způsobů, jak oslavit velikonoce

Velikonoce už jsou opravdu za dveřmi! Venku se konečně otepluje, stromy začínají kvést a spousta lidí se připravuje na oslavu svátečního víkendu. I když se letos všechno trochu liší od toho, na co jsme byli zvyklí, nenechte si tím pokazit zábavu. Přichází ideální příležitost ke strávení společného času s rodinou, rozmazlovaní se spoustou tradičních dobrot a zlepšení nálady. Existuje spousta velikonočních her a aktivit, které si můžete užít se svými blízkými, a přitom zůstat v bezpečí a společensky se distancovat.

Tady je pár zábavných nápadů, díky kterým na oslavu těchto Velikonoc určitě nezapomenete.

Vytvořte si vlastní velikonoční vajíčka

Vytvořte si vlastní velikonoční vajíčka

Jaképak by to byly Velikonoce bez čokolády? Dostat velikonoční vajíčka je vždycky krásné, ale vytvořit si vlastní může být ještě větší zábava. Čokoládová vejce se přitom vyrábí hrozně snadno a chutnají naprosto lahodně. Můžete si je udělat podle tohoto jednoduchého receptu nebo si na internetu najít jiný. Je to určitě něco, co si mohou užít děti i dospělí. Ale co když chcete, aby se zapojili i vaši přátelé? Žádný problém – zapněte hovor na Zoomu, porovnejte svá velikonoční vajíčka s přáteli a rozhodněte se, komu z vás se povedl nejúžasnější výtvor.

Zahrajte si velikonoční Bingo

Zahrajte si velikonoční Bingo

Bingo miluje skoro každý. Tato hra je výborným způsobem, jak strávit čas s blízkými bez zapnuté obrazovky,  vtáhne do velikonoční atmosféry celou rodinu, a zabaví vás na celé hodiny. Stačí vytisknout karty na velikonoční bingo a začít hrát. Pokud chcete, můžete soutěživost hry ještě zvýšit vytvořením zábavných výher pro vítěze.

Vyjděte si na velikonoční výlet

Vyjděte si na velikonoční výlet

Venku se konečně začíná oteplovat, tak proč se trochu nenadýchat čerstvého vzduchu a nestrávit velikonoční víkend venku? Většina veřejných míst je stejně aktuálně zavřená, takže jen těžko najdete lepší dobu na objevování krásné přírody kolem vás. Domluvte se s celou rodinu a najděte ve svém okolí turistickou stezku. Můžete si vzít i čaj a sendviče a užít si příjemný velikonoční piknik. Díky trávení času v přírodě si můžete snížit každodenní stres, zlepšit si náladu a přivodit si pocity štěstí. Je to také dokonalý způsob, jak udržovat zdravý životní styl, když nemůžete chodit do posilovny.

Zahrajte si vaječnou ruletu

Zahrajte si vaječnou ruletu

Pokud máte náladu na něco trochu střeleného, ale extra zábavného, ​​pak pro vás vaječná ruleta může být ideální volba. Jak na to? K hraní této hry potřebujete 12 vajec: 8 vařených a 4 syrová. Smíchejte všechna vejce a dejte je na stůl. Každý hráč si musí vybrat vejce a rozbít si ho o hlavu. Ten, který rozbije nejvíce syrových, je poražený a vyčistí všechen nepořádek.

Uspořádejte soutěž ve zdobení vajíček

Uspořádejte soutěž ve zdobení vajíček

Zdobení vajíček je jedna z nejzajímavějších součástí Velikonoc. Sváteční víkend by bez toho prostě nebyl ten pravý. Letos ale zdobení posuňte na novou úroveň a vyzkoušejte něco jedinečného. Soutěž ve zdobení vajíček je dokonalý způsob, jak zapojit celou rodinu a podpořit kreativitu všech členů. Pokud potřebujete inspiraci, tak tady najdete 60 nápadů na zdobení, od disko koulí až po velikonoční vajíčka potažená cukrem. Jakmile budou díla hotová, každý bude hlasovat pro své nejoblíbenější vajíčko. A nezapomeňte obstarat speciální cenu pro vítěze!

Rušit plány není potřeba i přesto, že velikonoční oslavy budou už druhým rokem jiné. Právě teď je ten správný čas zapomenout na negativa aktuálního dění a zahájit doma nějakou novou tradici. Inspirujte se těmito jednoduchými nápady a udělejte si Velikonoce veselé, i se společenským odstupem.